HIJALURONSKI FILERI

HIJALURONSKI FILERI

Hijaluronski fileri

Što su fileri?

Fileri su preparati različitog kemijskog sastava kao i dužine trajanja. Najčešće se koriste za popunjavanje bora i ostalih nepravilnosti. Hijaluronska kiselina je najčešće korišten filer prirodnog podrijetla te spada u biorazgradive filere. Fileri s najmanjom koncentracijom hijaluronske kiseline najčešće se koriste za hidratizaciju kože, dok se fileri veće koncentracije koriste kod korekcije usana, bora i podočnjaka. Važnost u tome je što je njihova primjena sigurnija za pacijenta.

Što je hijaluron?

Hijaluron je prirodni polisaharid – složeni spoj šećera i bjelančevina. Hijaluron se, uz kolagen te ostale aktivne tvari koje kožu održavaju mladolikom nalazi prirodno u koži. Njegova funkcija je hidratizacija kože; sprječava isušivanje i zadržava vodu, pruža volumen koži te pospješuje zacjeljivanje. Sposobnost vezivanja vode osigurava čvrstinu vezivog tkiva što kožu čini zategnutom i glatkom.

Već nakon 30-te godine života , naša koža gubi hijaluronsku kiselinu te postaje opuštenija, smanjena je elastičnost i volumen kože, a upravo tada dolazi do pojave vidljivosti prvih bora. Prepopručuje se započeti tretmanom s prvom pojavom bora kako bi se zaustavilo njihovo daljnje produbljivanje. 

Hijaluronski fileri

Hijaluronski dermali fileri uspješno preokreću proces starenja kože. Oni koži pomažu vratiti elastičnost te popuniti bore. Dermalni fileri ubrizgavaju se ispod bore te na taj način čine kožu zategnutijom i zaglađenijom.

Gdje se sve mogu koristiti hijaluronski fileri?

Zahvaljujući svojoj strukturi mogu se ubrizgavati u sve dijelove lica. Najčešće se koriste za popunjavanje bora oko usana te korekciju kontura lica, usnica kao i podočnjaka. Njihova primjena također je vrlo popularna za popunjavanje bora dekoltea i vrata, a idealni su za nazolabijalne bore, marionetske bore i bore oko očiju. Više o ovim i ostalim M1 Beauty tretmanima možete saznati ovdje.

Trajanje i nuspojave tretmana

Trajanje tretmana ovisi o području koje se tretira, no u prosjeku je trajanje tretmana od 10 – 15 minuta. Svi dermalni fileri u sebi sadrže lokalnu anesteziju što tretman čini gotovo bezbolnim. Zahvati su veoma brzi, a rezultati su vidljivi gotovo odmah. Pojava otoka ili crvenila je kratkotrajna, a značajne i dugotrajne nuspojave su rijetke. Naši stručni M1 doktori uputiti će Vas u njegu nakon tretmana.

Vrlo je važno da tretman provodi stručna i kvalificirana osoba kako bi se izbjegli neželjeni rezultati. Također je važna primjena visokokvalitetnih i certificiranih filera. Naručite se na besplatne konzultacije već danas i prepustite se rukama iskusnih M1 stručnjaka.

Vaš M1 Beauty