DERMALNI FILERI I INJEKCIJE PROTIV BORA, ZNATE LI RAZLIKU?

Dermalni fileri ili injekcije protiv bora? Jedino im je sigurno zajedničko – oba tretmana vraćaju kazaljke unazad.

Kozmetički tretmani pomlađivanja više nisu tabu tema. Naprotiv, vrlo su popularni jer osiguravaju željene rezultate i to u vrlo kratkom vremenu. Mnogi od tretmana kozmetičkim injekcijama traju svega nekoliko minuta, a rezultati mogu trajati do čak 9 mjeseci.

Napokon ste se odlučili podvrgnuti se tretmanu no još uvijek niste sigurni kako se dermalni fileri razlikuju od injekcija protiv bora? 

Injekcije protiv bora (Botulinov toksin) koriste se za opuštanje mišića lica koji uzrokuju stvaranje linija i bora. Botulinov toksin je neurotoksin koji privremeno blokira impulse živaca do malih mišića lica. Tako se smanjuje kontrakcija mišića, koža se zaglađuje, a bore postaju manje vidljive ili u potpunosti nestaju. Slabljenjem mišića koji izazivaju pojavu bora, smanjuju se aktivne bore. Najčešće se koristi za mršteće bore iznad obrva ili za naglašene linije na čelu. Također, najbolji su tretman za bore koje nastaju prirodno starenjem. Osim bora, tretman pomaže ljudima sa prekomjerno aktivnim znojnim žlijezdama na rukama ili područja pazuha. Vrlo je važno da tretman provodi stručna osoba kako bi postigli rezultate prirodnog izgleda te izbjegli izraz „zamrznutog“ lica.

Više o našim tretmanima injekcijama protiv bora možete saznati ovdje.

Dermalni fileri za razliku od injekcija protiv bora popunjavaju bore. Najpoznatiji su hijaluronski dermalni fileri. Hijaluronska kiselina prirodni je polisaharid (ugljikohidrat) u ljudskom tijelu te održava volumen i čvrstoću kože. Starenjem količina hijaluronske kiseline opada, a koža postaje opuštenija. Tretman popunjavanja bora dermalnim hijaluronskim filerima vraća koži mladolik, mekši i svježiji izgled. Proces starenja započinje već nakon 25.-te godine života te je već tada dobro započeti s tretmanima kako bi se zaustavilo i usporilo produbljivanje bora.

Više o tretmanima hijaluronskim dermalnim filerima možete saznati ovdje.

Dermalni fileri – oblikovanje lica

Za što se odlučiti?

Sada kada znate osnovnu razliku pitate se za što se odlučiti? Savjetujemo da se naručite već danas na besplatne konzultacije s našim M1 stručnjacima kako bi Vam pomogli pri odabiru proizvoda za smanjenje vidljivosti bora. Ovisno o Vašim željama, doktor će odrediti koji proizvod i koja količina proizvoda je najučinkovitija kako bi se postigli željeni rezultati i kako bi se zadržao prirodan izgled. Trenutno na tržištu postoji veliki broj filera upitne ili jako loše kvalitete koje ubrizgavaju osobe koje za to nisu stručne. Budite oprezni i pažljivi pri Vašem odabiru!

Vaš M1 Beauty